NISPA

Nijmegen Institute for Scientist-Practitioners in Addiction

Evelien Joosten

Persoonlijke informatie

Psycholoog / Onderzoeker

In 2003 studeerde Evelien af in de studie Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie (major) en Klinische Neuropsychologie (minor) aan de Universiteit van Tilburg. Door haar grote interesse in neuropsychologie besloot ze in 2001 stage te gaan lopen op het Tilburgs Ambulatorium Neuropsychologie (TAN) van Prof. dr. Harry van der Vlugt.

Haar eerste kennismaking met de verslavingszorg was vlak voor haar afstuderen. Haar collega stagiaire vroeg of zij haar werkzaamheden (follow-up gesprekken) voor een onderzoek binnen het voormalige Novadic wilde overnemen. Op deze manier maakte zij kennis met de combinatie van onderzoek en praktijk. Dit beviel haar zo goed, dat ze vrij snel daarna met veel enthousiasme aan het werk ging als onderzoeker aan het project ‘Samen Beslissen’. Eind 2003 werd een subsidieaanvraag gehonoreerd waardoor Evelien in de zomer van 2004 kon starten met haar promotietraject binnen het NISPA, met als promotoren Cees van der Staak (voormalig directeur Academisch Centrum Sociale Wetenschappen van de Radboud Unievrsiteit) en Cor de Jong (wetenschappelijk directeur NISPA), met als co-promotor Gerdien de Weert (docent/ onderzoeker, Iriszorg). Op 7 januari 2009 is Evelien gepromoveerd op het proefschrift ‘Let’s decide together. Shared decision-making in addiction health care’.

Sinds oktober 2008 is Evelien werkzaam als psycholoog en stafmedewerker onderzoek & beleid bij Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidzorg, Divisie Verslavingszorg & Korsakov.

Curriculum vitae

1998 - 2003 Klinische Kinder- en Jeugdspychologie (major) en Klinische Neuropsychologie (minor) aan de Universiteit van Tilburg.

2003-2008  Novadic-Kentron (Wetenschappelijk Medewerker)

2008-heden Vincent van Gogh (Psycholoog / Senior Onderzoeker)